Screen Shot 2016-10-17 at 16.59.47.png

KULTURHUSET

På uventede, glemte og forlatte steder har scenekunstner Claire de Wangen i en årrekke laget drømmeaktige fiksjonsunivers som publikum trer inn i. I over 15 år har hun laget forestillinger utenfor de etablerte kunstarenaer. Nå skal vi i dypet under Fredensborg i Oslo. Tiden oppfører seg annerledes her. Det kan skyldes de tykke bryggeriveggene, det eldgamle jordsmonnet og de ustadige luftstrømmene

Screen Shot 2016-10-17 at 16.59.47.png

TEATERUNGDOM

Vi gikk inn en vanlig kontordør og kom ut av porten til et parkeringshus. Hva som skjedde i mellomtiden er vanskelig å beskrive med ord. Lukter, lys, mørke, lyder, samtaler, skrik, grusomme avtaler og nydelige bilder. Tid har skjedd. Og publikum har fått en ny og spennende opplevelse. Det er lett å konstatere..........

 

SCENEKUNST.NO

KRITIKK: I regissør Claire de Wangens dystre drømmeland slipper ingen unna. Vår anmelder Anna Valberg gjenopplever barndommens monstre under senga.

 

DAGSAVISEN

Først: Klarinettmusikk fra et åpent vindu. Deretter: En dame som kaller seg Magda og har blazer, caps og gullsko, kommer og roper opp publikum en etter en, så teller hun oss, viser oss inn, og vi er igang.

SCENEKUNST.NO

David lynch møter Jul i Skomakergata - nesten

 

SCENEKUNST.NO

Flyttedag som utvider fantasien.

 

Screen Shot 2016-10-17 at 20.20.59.png

ANNA VALBERG

I Kristparken like ved Møllergata står verdens siste tre. Det er en stor, vakker lønn, som nettopp nå syder av sevje og liv. Men Irene (Oddrun Valestrand), som steller treet, er bekymret. Hver dag måler hun pulsen på lønna, og den er mer ustabil enn noen gang før.

PLAYCREATE

Dette er en abstrakt og sær forsestilling- som tittelen indikerer. Det foregår på Kulturhistorisk museum, og utrolig overraskende blir man en del av historien som foregår i en blanding av hørespill på audioguide med høretelefoner og skuespill i det fysiske rommet rundt med 7 skuespillere. 

SHAKESPEARE TIDSSKRIFT

Jeg har jobbet med det stedsspesifikke som mitt hovedfokus helt siden jeg avsluttet utdanninga i Fredrikstad, sier Claire de Wangen. 
Det som inspirerer meg mest er den bagasjen folk har med seg inn når de skal komme å se arbeidet mitt. Når du lener deg tilbake i en stol i en sal, bruker du ikke av deg selv på samme måten.


SHAKESPEARE TIDSSKRIFT

Det postdramatiske teatret omfatter teaterformer som har etablert seg i løpet av de siste 30-40 årene, og allerede på 1960- og 70-tallet beskrev Richard Schechner disse i ulike essays som vi i dag kan lese i samlingen Performance Theory. Begrepet ble grundig teoretisert da Hans-Thies Lehmann i 1999 ga ut....