Adresse Contoirs Bankett

heimdal02.jpg
 
 

2017 «Adresse Contoirs Bankett", invitert av Tatt av Heimdal, ved kurator Helga Marie Nordby og Heimdal kunstforening,  i gamle-Adresseavisen.

Norges eldste avis hadde nylig pakket sammen og flyttet til byen. Tilbake sto 22 000 kvm gulvflate; en imponerende ruvende glass-og stålkonstruksjon med klare visuelle og arkitektoniske røtter i 70/80 tallet. Ribbet for purpose og why, ødslige etasjer uten funksjon, men med en sær form for skjønnhet. En vandring gjennom bygningen på sitt stussligste. Et skråblikk på sentralisering og fraflytting med slagordet " Avvikling é utvikling». Et landskap av cellerkontorer, gangbroer, trappeløp, vegg-til-vegg tepper og åpne gulv, rommet nå kun et hult ekko av den en gang så aktive arbeidsplassen. Furuflatene, grønnskjæret i steingulvet, de hengende glasskuplene; badet i overlys om dagen, skjelvende av slitne neonrør om natten. 


Endless emptiness where the newspaper used to buzz and be made. Spaces of no purpose, in between meaning.

Kunstnerisk ledelse, regi og scenografi: Claire de Wangen

Skuespillere: Line Heie Hallem og Oddrun Valestrand

Og: Jon Vegard Hovdal, Åshild Vavold Moen, Katja Dragsnes, Øyvind Rongevær Kvarme

Trommeslager: Heljar Samuelsen

 

Invitert av Heimdal kunstforening, med støtte fra Norsk kulturråd, Torstein Erbos Gavefond, Norske Kunstforeninger,  Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Trondheim Kommune.

heimdal03.jpg